Σάββατο
15 Δεκεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Λιγότερα deals ακινήτων στην Ρουμανία τον Νοέμβριο

06 Δεκεμβρίου 18 - RE+D magazine
Λιγότερα deals ακινήτων στην Ρουμανία τον Νοέμβριο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο αριθμός των συναλλαγών σε ακίνητα που έγιναν στην Ρουμανία τον Νοέμβριο ήταν λιγότερα από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Κτηματολογίου (ANCPI).

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και την σταδιακή επιβράδυνση του κλάδου κατοικίας στην αγορά εφέτος μετά από μια χρονιά δυναμικών επιδόσεων όπως ήταν η περυσινή. Ο δείκτης δομικών κατασκευών για κατοικίες υποχώρησε 27,4% το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε ετήσια βάση μετά από άνοδο 70,4% το 2017.

Η δραστηριότητα παραμένει έντονη στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Cluj-Napoca. Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Νοέμβριο του 2018 πουλήθηκαν 46.513 ακίνητα σε όλη την χώρα, δηλαδή 6.325 λιγότερα από τον Οκτώβριο. Ο αριθμός των κατοικιών, οικοπέδων και διαμερισμάτων που άλλαξαν χέρια σε εθνικό επίπεδο ήταν 12.380 χαμηλότερα από το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Οι περισσότερες συμφωνίες για ακίνητα καταγράφηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στο Βουκουρέστι (8.038), στο Ilfov (3.631) και στο Timis (3.267). Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αριθμός των συμβάσεων ενυπόθηκων δανείων που υπογράφηκαν σε εθνικό επίπεδο τον Νοέμβριο ήταν 23.182, κατά 6,1% λιγότερες από τον ίδιο μήνα του 2017.  

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο