Σάββατο
15 Δεκεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ποντάρουν σε τουριστικές επενδύσεις οι Αλβανοί

03 Δεκεμβρίου 18 - RE+D magazine
Ποντάρουν σε τουριστικές επενδύσεις οι Αλβανοί

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Οι επενδύσεις στις παράκτιες περιοχές και η κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της Αλβανικής κυβέρνησης σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Εντι Ράμα.


Οι οικοδομικές άδειες για τα θέρετρα θα χορηγηθούν μόνον εάν ο επενδυτής συμφωνήσει να χτίσει και ένα ξενοδοχείο είπε ο πρωθυπουργός σε τουριστικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα. Ο Εντι Ράμα κάλεσε πιθανούς επενδυτές να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.

Επίσης πρόσθεσε ότι η χώρα θα επικεντρωθεί σε αναπτύξεις που έχουν προοπτικές και θα σταματήσει να χορηγεί οικοδομικές άδειες για κατασκευές που δεν έχουν «μέλλον».

Ο πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε επίσης ότι ο αριθμός των αιτήσεων για άδειες κατασκευής εφέτος είναι 5 φορές μεγαλύτερος από το 2017 λόγω των καλύτερων διαδικασιών για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο. Το 2018 η χώρα βίωσε την καλύτερη τουριστική περίοδο με 6 εκατομμύρια επισκέπτες και έσοδα πάνω από €2 δισ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο