17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Ριμπάουντ" της Αλβανικής οικονομίας το 2018

12 Φεβρουαρίου 19 - RE+D magazine

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
22 Δεκεμβρίου 22 NBG Pangaea REIC
20 Δεκεμβρίου 22 BRIQ PROPERTIES REIC

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην περιοχή κατέγραψε για το 2018 η υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ Αλβανία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, όπως τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

Η Αλβανία είναι η μία από τις δύο χώρες της ευρύτερης περιοχής, μαζί με το Μαυροβούνιο, που συνέχισαν να καταγράφουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης ακόμα και στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2018, περίοδο κατά την οποία οι περισσότερες χώρες της περιοχής σημείωναν (ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας) πτώση, αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Επίσης, η χώρα αναμένεται να καταγράψει ίσως τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στα Δυτικά Βαλκάνια την περίοδο 2019-2020. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 4% το 2018.

Το υψηλό ποσοστό απασχόλησης (68,3% το γ' τρίμηνο του 2018) είναι ένα άλλο θετικό στοιχείο τόσο της αγοράς εργασίας, όσο και της οικονομίας. Βασικές προκλήσεις παραμένουν η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η δημοσιονομική εξυγίανση η οποία μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια της οικονομικής ανάπτυξης και την περαιτέρω δυναμική της απασχόλησης, επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο