17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πουλήθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ στην Κηφισιά

04 Φεβρουαρίου 19 - RE+D magazine
Πουλήθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ στην Κηφισιά

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
22 Δεκεμβρίου 22 NBG Pangaea REIC
20 Δεκεμβρίου 22 BRIQ PROPERTIES REIC

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ένα κτήριο τοπόσημο, ένα κτήριο πράσινο, ένα κτήριο εμβληματικό σχεδιασμένο από τον Τάσο και τον Δημήτρη Μπίρη πουλήθηκε στο όνομα της εξασφάλισης της απαιτούμενης ρευστότητας για τη λειτουργία της Ελλάκτωρ.

Και πουλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε τιμή ευκαιρίας. Η απόδοση για τον αγοραστή 7,5% ή €25 εκατ. σε χρήμα. Η συμφωνία προβλέπει μάλιστα την παραμονή των εταιρειών του ομίλου ως ενοικιαστή για την επόμενη πενταετία.

Δεν θα στεγάζεται όμως μόνο η Ελλάκτωρ στα γραφεία της Εθνικής οδού. Στο κτήριο θα μετακομίσει και τμήμα της Γερμανός που έρχεται κοντύτερα στο κέντρο της πόλης.

Η αναδιοργάνωση του πάλαι ποτέ κραταιού κατασκευαστικού Ομίλου απαιτούσε πλέον της πώλησης του «Ανέμου» και την εκποίηση σημαντικού αριθμού των εγκαταστάσεων όπως τα κτήρια του Έθνους και τα κεντρικά της Ελλάκτωρ στην Κηφισιά, ενώ ακολουθεί και το κτήριο της Ριανκούρ, παλιά «στέγη» της Τεχνοδομικής.

Και μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις με τις δύο μεγάλες ΑΕΕΑΠ (Πανγαία και Grivalia) που έδιναν σημαντικά χαμηλότερο τίμημα –ζητούσαν διψήφια απόδοση-, το κτήριο κατέληξε σε γνωστό επενδυτή με έδρα στο Λονδίνο.

Το κτήριο κατασκευάστηκε το 2008 και διαθέτει τρεις ορόφους γραφείων με υπόγειο parking τριών επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 30.672 μ2 επι οικοπέδου επιφανείας 13.516 μ2

    

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο