Σάββατο
23 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στον αέρα η επένδυση της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο Μακρυγιάννη

21 Φεβρουαρίου 19 - RE+D magazine
Στον αέρα η επένδυση της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο Μακρυγιάννη

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Σάλος που έχει ξεσπάσει με την κινητοποίηση των κατοίκων κατά της ανέγερσης πολυόροφων κτιρίων μπροστά από την Ακρόπολη, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί αμήχανη.


Περισσότερες από 4.100 υπογραφές έχουν συλλεγεί διαδικτυακά ενώ η επιστολή προς τους υπουργούς δημιουργεί κύμα αντιδράσεων.

Οι αντιδράσεις αφορούν τα ακίνητα επί των οδών Φαλήρου 5 και Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, που βρίσκονται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών. Στο πρώτο οικόπεδο κατασκευάζεται ξενοδοχείο 10 ορόφων από την Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 θα διαθέτει 90 δωμάτια και προγραμματίζεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2019. Για την αδειοδότηση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είχε δοθεί έγκριση και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο (ΚΑΣ).

Σύμφωνα με την επιστολή το νέο ξενοδοχείο θα αποτελέσει µια πολεοδοµική «βόµβα» στην «καρδιά» της περιοχής Μακρυγιάννη και θα ολοκληρώσει λόγω του ύψους της (30 µέτρα, σε µία περιοχή που τα υπόλοιπα κτήρια δεν υπερβαίνουν τα 21 µέτρα) τη δηµιουργία ενός τείχους δεκαώροφων κτιρίων κάτω από τον Ιερό Βράχο».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στο υπο ανέγερση ξενοδοχείο καθώς το ΥΠΠΟΑ λαμβάνοντας υπόψην τις καταγγελίες προχωρά στην εκ νέου εισαγωγή του στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενώ θέτει αίτημα επανεξέτασης της αδείας προς το Δήμο Αθηναίων 

Παράλληλα, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ 
εξετάζει τη προσωρινή αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο ομάδας εργασίας που θα συσταθεί για την επανεξέταση των όρων δόμησης της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και ειδικότερα της περιοχής Μακρυγιάννη/Κουκάκι.

Το δεύτερο ακίνητο που οποίου ο φάκελος επίσης θα επανεξεταστεί από το ΚΑΣ βρίσκεται σε στάδιο αδειοδότησης.

 

 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο