17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επενδύστε στην Ελλάδα, ευκαιρίες υπάρχουν

04 Δεκεμβρίου 18 | Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
22 Δεκεμβρίου 22 NBG Pangaea REIC
20 Δεκεμβρίου 22 BRIQ PROPERTIES REIC

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Επενδύστε στην Ελλάδα, ευκαιρίες υπάρχουν, έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια.

Είναι αποστολή της επόμενης κυβέρνησης να αναδιαρθρώσει τη χώρα σε σύγχρονη βάση, εγγυώμενη ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.  Έχουμε κάνει πράγματι πολλά πράγματα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Έχουμε λύσει το πρόβλημα του διπλού ελλείμματος. Έχουμε εφαρμόσει μεγάλου εύρους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Έχουμε επιτυχίες, όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια ή ο ΟΤΕ. Σας προσκαλώ λοιπόν να επενδύσετε τώρα στην Ελλάδα. Ευκαιρίες υπάρχουν.

Η πορεία προς τα εμπρός είναι περίπλοκη και γεμάτη αβεβαιότητες. Μέσα σε αυτό το εύθραυστο περιβάλλον η χώρα επιχειρεί, χωρίς συνεκτική στρατηγική ανάπτυξης, να σταθεροποιηθεί σε ένα νέο σημείο ισορροπίας, καλύπτοντας το έδαφος που χάθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τα μέτρα λιτότητας διατηρούνται.

Το ίδιο και οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι. Έχει ενεργοποιηθεί ένας ενισχυμένος μηχανισμός επιτήρησης για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Δεν δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για βιώσιμη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. Η δημοσιονομική υπεραπόδοση, λόγω υπερβολικής φορολόγησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Αυτό που χρειάζεται είναι η εφαρμογή ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου που θα ενισχύσει την ποσότητα και θα βελτιώσει την σύνθεση και την ποιότητα του ΑΕΠ, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια. Ένα σχέδιο που θα αναστρέψει την μετανάστευση των εξειδικευμένων επιστημόνων και των επιχειρηματιών.

Ως κεντρικές προτεραιότητες της Ν.Δ εφόσον αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, η αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα, η επένδυση στην παιδεία, η έρευνα και στην καινοτομία, η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, η δημιουργία σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, η καλλιέργεια κοινωνικής συνοχής και η δημιουργία παραγωγικού και αποτελεσματικού Δημόσιου Τομέα.

Η εφαρμογή όμως των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλη προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο