Τετάρτη
20 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι... αφηρημένο

05 Νοεμβρίου 18 | Γιώργος Στασινός
Γιώργος Στασινός

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά κάτι συγκεκριμένο και θα πρέπει να σχεδιάζεται και να προγραμματίζεται με συγκεκριμένα εργαλεία και χρονοδιαγράμματα.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Athens Investment Forum που διοργανώνεται απο το ΤΕΕ και τη Vertical Solutions SA σε συνεργασία με την Hellenic National Committee of WorldEnergy Council και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έδωσε έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τον τομέα των αυθαιρέτων αλλά και της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών, δίνοντας έμφαση στο ρόλο του ΤΕΕ και τα οφέλη που γενικότερα μπορεί να προκύψουν για τους κλάδους των κατασκευών αλλά και της οικονομίας από την πρόωθηση των μεταρρυθμίσεων αυτών.

Ο κ. Στασινός υπογράμμισε την πρωτοβουλια του ΤΕΕ για ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό χάρτη που θα διευκολύνει της αδειοδότηση κάθε επένδυσης με ότι θετικό συνεπάγεται για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης.

Μιλώντας για ζητήματα χρηματοδότησης αναφέρθηκε στην σημασία της ευελιξίας και της ταχύτητας των ΣΔΙΤ ώστε να ωριμάζουν μέσα σε 1 με 1,5 χρόνο, με συνέχεια και συνοχή στο επόμενο. Επίσης αναφέρθηκε στην υβριδική χρηματοδότηση και στις αναλυτικές προτάσεις του ΤΕΕ με νεα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σε χαιρετισμό της στην ημερίδα του ΤΕΕ η Deputy chief of mission της πρεσβείας τω ΗΠΑ κυρία Kate Marie Byrnes έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του περιπτέρου των ΗΠΑ στη τελευταία ΔΕΘ επισημαίνοντας ότι ανοίγονται μεγάλες προοπτικές περαιτέρω επέκτασης των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών.

Επισήμανε ότι οι ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα είναι πολυ μεγάλες, δίνοντας έμφαση μεταξυ άλλων στην μεγάλη ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού αλλά και του τομέα της ενέργειας.

Εκανε επίσης αναφορά στο δυναμισμό των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρησεων και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρησεων, καθώς και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού στη διάρκεια της κρίσης. Αναφέρθηκε επίσης στο στρατηγικό διάλογο Ελλάδας - ΗΠΑ τον ερχόμενο μήνα στην Ουάσιγκτον που θα εστιασθεί μεταξύ άλλων στον ενεργειακό ρολό της Ελλάδος στην περιοχη.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο