Τετάρτη
20 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Απαγορευτική" η αγορά κατοικίας για την μεσαία τάξη των ΗΠΑ

09 Νοεμβρίου 18 - RE+D magazine

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Αμερικανική οικονομία μπορεί να τα πηγαίνει αρκετά καλά, όμως, η λεγόμενη «μεσαία τάξη» προσπαθεί με κόπο να τα φέρει βόλτα πόσο μάλλον να αποκτήσει το δικό της σπίτι.


Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ συνέχισαν να αυξάνονται κατά το γ’ τρίμηνο του 2018 σύμφωνα με τελευταία έκθεση της Εθνικής Ενωσης Μεσιτών (NAR).

Την ίδια ώρα η προσφορά διαθέσιμων κατοικιών για «μεσαία βαλάντια» παραμένει χαμηλή ενώ και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κινήθηκαν ανοδικά κατά το εξεταζόμενο διάστημα κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την αγορά κατοικίας σε μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών.

Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος της NAR, Lawrence Yun, «η Καλιφόρνια είναι η πιο δύσκολη αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ".

Η πολιτεία έχει τέσσερις από τις πέντε πιο ακριβές αγορές ακινήτων της χώρας και στις περιοχές του Σαν Φρανσίσκο και Σαν Χοσέ οι αγοραστές πρέπει να κερδίζουν πάνω από $200.000 ετησίως για να πάρουν ενυπόθηκο δάνειο. Δεν είναι περίεργο ότι οι Καλιφορνέζοι φεύγουν για άλλες φθηνότερες πόλεις όπως το Boise. Κάθε τρίμηνο η Ενωση Μεσιτών υπολογίζει το απαιτούμενο εισόδημα των αγοραστών για όλες τις μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, υποθέτοντας ότι ο αγοραστής βάζει το 25% του ακαθάριστου εισοδήματος του προς το αρχικό κεφάλαιο υποθήκης και τους τόκους. Οι υπολογισμοί γίνονται για ποσοστά 5%, 10% και 20% με επιτόκιο 3,9%.

Στις πιο ακριβές περιοχές βρίσκεται το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και το Λος Αντζελες από την Καλιφόρνια, ενώ ακολουθούν Σιάτλ, Βοστόνη, Ντένβερ, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Σακραμέντο. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο