Τετάρτη
20 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επενδύει $40 δισ. για LNG στον Καναδά η Shell

06 Νοεμβρίου 18 - RE+D magazine
Επενδύει $40 δισ. για LNG στον Καναδά η Shell

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε επενδύσεις ύψους $40 δις. στον τομέα υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) στον Καναδά αποφάσισε να προχωρήσει η Shell μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας NAFTA.


Ο Καναδός Πρωθυπουργός,
Justin Trudeau πήγε αυτοπροσώπως στις αρχές Οκτωβρίου στο Βανκούβερ προκειμένου να υπογραμμίσει το κύρος της επενδυτικής αυτής κίνησης. Πρόκειται για ένα έργο κατασκευής εγκαταστάσεων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας.

Μετά την ολοκλήρωσή του το 2023 θα καταστεί δυνατή η συγκέντρωση φυσικού αερίου από την Βόρεια Βρετανική Κολομβία και από άλλες περιοχές, η υγροποίησή του και η μεταφορά του σε αγορές του εξωτερικού.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί από κοινοπραξία ομίλων της οποίας θα ηγείται η Shell. Σημειώνεται, τέλος, ότι στο φιλόδοξο αυτό project θα συμμετέχουν εταιρίες από Ιαπωνία, Μαλαισία, Κίνα και Νότια Κορέα. Η Shell ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες και διαδικασίες που θα μειώνουν τις εκπομπές Co2 προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες περιβαλλοντικών ομάδων πως η νέα βιομηχανία μπορεί να μετατραπεί σε «βόμβα» ενάντια στο κλίμα.

Το έργο βρίσκεται πάνω στο πλουσιότερο φυσικό κοίτασμα του Καναδά περίπου 1.110 χλμ βορειοανατολικά του Βανκούβερ και θα περιλαμβάνει τέσσερα εργοστάσια παραγωγής LNG

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο