Τετάρτη
20 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Φόβοι για "ντόμινο" κατάρρευσης κτιρίων στη Μασσαλία

08 Νοεμβρίου 18 - RE+D magazine
Φόβοι για

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τους έξι έχουν φθάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί από την κατάρρευση των τριών κτιρίων στο κέντρο της Μασσαλίας (ΝΑ Γαλλία) την Δευτέρα με αποτέλεσμα οι αρχές να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε πολλά γειτονικά κτίρια λόγω φόβων για "ντόμινο" καταρρεύσεων.

 

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την κατάρρευση των δύο πρώτων κτιρίων, στην οδό Ομπάν, όχι μακριά από το πολύ τουριστικό Παλιό Λιμάνι, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύουν συνεχώς.

Οι διασώστες φοβούνται επίσης στο εξής μια δραματική «επίπτωση ντόμινο» σε αυτή την οδό με κλίση, που βρίσκεται σε μια πολύ δημοφιλή συνοικία, όπου τα κτίρια είναι κτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς διαχωριστικούς μεσότοιχους», όπως εξήγησε ένας διασώστης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με μια έκθεση που παραδόθηκε στην κυβέρνηση το 2015, τα κτίρια που κατέρρευσαν απειλούν τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια 100.000 κατοίκων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Πολλά κτίρια που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο εκκενώθηκαν μετά την τραγωδία, αλλά σε ορισμένα από αυτά οι κάτοικοι μπορούν ακόμη να διασώσουν κάποια υπάρχοντα, ένας ένας, συνοδευόμενοι από διασώστες.

Οι 105 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας στεγάστηκαν σε περίπου εξήντα δωμάτια ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η δημαρχία, την οποία επιπλήττουν από τη Δευτέρα οι κάτοικοι της οδού Ομπαν και της συνοικίας για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κτίρια.

Δύο από τα τρία κτίρια είχαν σφραγιστεί και θεωρητικά ήταν ακατοίκητα. Το ένα από αυτά, που είχε σφραγιστεί με διάταγμα ως επικίνδυνο το 2008, κατέληξε να αγοραστεί από τη δημαρχία έπειτα από προσπάθειες δέκα ετών.

Στο τρίτο, αντίθετα, εννέα διαμερίσματα στα δέκα κατοικούνταν ακόμη. Κι όμως, από το 2007 τα σήματα συναγερμού πολλαπλασιάζονταν: κατάρρευση της οροφής της εισόδου, ανησυχητικά ρήγματα… Ένας ειδικός δικαστηρίου είχε επισκεφθεί το κτίριο στις 18 Οκτωβρίου χωρίς να προτείνει την εκκένωσή του.

Η δημαρχία, που προέβαλε το σενάριο των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών για να εξηγήσει την καταστροφή, ξεκίνησε το 2011 ένα τεράστιο σχέδιο αναβάθμισης του κέντρου της πόλης, χωρίς όμως να μπορέσει πραγματικά να θεραπεύσει το πρόβλημα.

 
Kυβερνητική έκθεση του 2015 ανέφερε ότι περίπου 100.000 κάτοικοι της Μασσαλίας κατοικούσαν σε κατοικίες που ήταν επικίνδυνες για την υγεία ή την ασφάλειά τους.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο