Τετάρτη
20 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η Alibaba εξαγόρασε την Data Artisans του Κώστα Τζούμα

10 Ιανουαρίου 19 - RE+D magazine
Η Alibaba εξαγόρασε την Data Artisans του Κώστα Τζούμα

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο κινεζικός όμιλος Alibaba Group Holding απέκτησε τη γερμανική εταιρία ανάλυσης δεδομένων Data Artisans, όπως ανακοίνωσε η start up που ίδρυσε πριν από πέντε χρόνια, ο Κώστας Τζούμας απόφοιτος του ΕΜΠ μαζί με τον Stephen Ewen, σε μια συμφωνία η αξία της οποίας φέρεται να είναι γύρω στα €90 εκατ.

 
Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη ολοκληρωμένη εξαγορά από κινεζική εταιρία στον αναπτυσσόμενο τομέα νεοφυών εταιριών του Βερολίνου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Data Artisans Κώστας Τζούμας δήλωσε ότι η Alibaba θα επενδύσει επίσης ένα ποσό, το οποίο δεν έγινε γνωστό, στην εταιρία για να αναπτύξει το λογισμικό Apache Flink που μπορεί να διεκπεραιώσει μεγάλους όγκους δεδομένων και για να επεκταθεί σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Το τίμημα της συμφωνία φέρεται να είναι €90 εκατ. σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Η Data Artisans αρνήθηκε να σχολιάσει το τίμημα της εξαγοράς.

Η Alibaba, η οποία ανταγωνίζεται με τον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com, ήταν πελάτης της Data Artisans από το 2016. Η γερμανική εταιρία, που ιδρύθηκε το 2014, εξυπηρετεί επίσης πελάτες όπως η Netflix και η Uber.

Οι δύο συνεργάτες δήλωσαν:

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός οτι η Data Artisans ενωνουν τις δυνάμεις τους με την Alibaba, για να δημιουργήσουν μια νέα πρωτοβουλία γύρω από τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα Big Data.
 
Ας υπογραμμίσουμε τους λόγους για τους οποίους είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την κίνηση και το συναρπαστικό μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας, τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και τον Apache Flink και την ευρύτερη κοινότητα ανοικτών πηγών Big Data.
 
Απο την ίδρυση της Data Artisans το 2014, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές των τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα για τους προγραμματιστές και τις επιχειρήσεις. 
 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε το Apache Flink μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για αποτελεσματική και φιλική προς το χρήστη επεξεργασία δεδομένων σε τεράστια κλίμακα. 
 
Σήμερα -Ιανουάριος 2019- η Flink είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κοινότητες στο Apache Software Foundation, με εκατοντάδες άτομα που συνεισφέρουν και εκπληκτική υιοθέτηση από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.
 
Ειδικά τώρα που πολλές τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα αποφασίζουν για μια πιο "κλειστή" προσέγγιση, είναι μεγάλη χαρά που βλέπευμε τη Alibaba να υποστηρίζει την αποστολή μας και πρόθυμη να πάρει την τεχνολογική πρόοδο του Flink στο επόμενο επίπεδο. 
 
Ο Alibaba, ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και τους μεγαλύτερους συνεργάτες του Apache Flink, σε στενή συνεργασία με την κοινότητα ανοιχτού κώδικα και την ομάδα Data Artisans, και έχει κάνει πολυάριθμες παρεμβάσεις  στον κώδικα βάσης Flink τα τελευταία 2 χρόνια".

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο