Σάββατο
23 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Tο real estate χρειάζεται εκπαίδευση και γυναίκες

15 Ιανουαρίου 19 |
Larry Silverstein

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Πρόεδρος της Silverstein Properties, ο Larry Silverstein είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και ακούραστους developers της Νέας Υόρκης. Στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων μπήκε για πρώτη φορά ως μεσίτης και αγόρασε το πρώτο του ακίνητο το 1957 μαζί με τον πατέρα του.


Απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Bisnow

Περισσότερες από 6 δεκαετίες αργότερα έχει ολοκληρώσει αναπτύξεις γραφείων, οικισμών, ξενοδοχείων και εμπορικών χώρων πολλών τετραγωνικών μέτρων στη πόλη της Ν.Υ. και μια σειρά άλλων κατασκευών στις υπόλοιπες ΗΠΑ.

Πώς θα περιγράφατε τη δουλειά που κάνετε σε ανθρώπους εκτός αυτού του κλάδου?

Χτίζω σπίτια που τείνουν να είναι ψηλά...τείνουν να είναι μεγάλα και να είναι κτήρια γραφείων. Μπορεί ακόμη να είνι αδιαμερίσματα, άλλα γι απώληση και άλλα για ενοικίαση.

Αν δεν εργαζόσασταν στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων, τί θα θέλατε να κάνετε?

Σε αυτή την περίπτωση νομίζω θα επέστρεφα στο σχολείο να διδαχτώ και θα επέλεγα μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων. Θα μάθαινα πολλά περισσότερα για τον κόσμο από όσα ξέρω σήμερα. Αυτό πιστεύω θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Ποιά ήταν η χειρότερη δουλειά που κάνατε ποτέ?

Ήταν να δουλεύω στη κουζίνα μιας κατασκήνωσης για μια νεαρή κοπέλα η οποία εκ των υστέρων προέκυψε να είναι η γυναίκα μου. Ήταν όταν εκπροσωπούσε το Hunter College σε μια πανεπιστημιακή κατασκήνωση στην οποία πήγαμε και οι δύο.

Ποιό ήταν το πρώτο σας μεγάλο deal?

Δούλευα για έναν μεσίτης μισθώσεων στη Νέα Υόρκη. Ολοκλήρωσα μια μίσθωση 1.300 τ.μ. χώρου γραφείων με ενοίκιο 1,40$ το τ.μ. και η προμήθειά μου ήταν $400 για μια συναλλαγή την οποία διαπραγματευόμουν ένα ολόκληρο χρόνο.

Ποιά συμφωνία θεωρείτε ότι ήταν η μεγαλύτερή σας αποτυχία?

Έχτιζα το 7 World Trade χωρίς να έχω ακόμη βρεί χρήστες. Ήταν ένα κτήριο 185.806 τ.μ.  και μου ζητήθηκε να κάνω μια παρουσίαση του πρότζεκτ στο ΔΣ της εταιρίας για το κτήριο. Τότε αποφάσησαν να μισθώσουν το κτήριο για 20 χρόνια. Ήταν μια τεράστια επιτυχία που διαπραγματευόμουν τους όρους τουλάχιστον ένα χρόνο, ωστόσο λίγες μέρες πριν κλείσει η συναλλαγή ανακοινώθηκε η χρεωκοπία του βασικού μετόχου. Παρά το γεγονός εμφανίστηκε άλλος μισθωτής...η Salomon Brothers. Τελικά η συμφωνία μετατράπηκε σε μεγάλη επιτυχία μέσα σε λίγους μήνες και με άλλους μισθωτές να υπογράφουν στο κτήριο.

Ποιό θα ήταν ένα πράγμα που θα αλλάζατε στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων?

Θα ήταν καλό να ανοίξει ο κλάδος περισσότερες θέσεις ισχύος σε γυναίκες και να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σε μέλη του κλάδου.

Ποιός ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αναλάβατε ποτέ?

Νομίζω η κατασκευή του 7 World Trade center την πρώτη φορά, αυτό ήταν το μεγαλύτερο ρίσκο που ανέλαβα ποτέ. Κατέληξε ένα πολύ επιτυχημένο κτίσμα δυστυχώς το τελευταίο κτήριο που έπεσε στις 9/11, ήταν όμως και το πρώτο που ξεκίνησε να ξαναχτίζεται και έγινε το πρώτο που δόθηκε η ευκαιρία να χτίσουμε δύο φορές σε μια ζωή.

Αν μπορούσατε να "τα πείτε" με τον Ντόναλντ Τράμπ, τί θα συζητούσατε?

Προτιμώ να παραλείψω αυτή την ερώτηση.

Τί σας κρατά ξάγρυπνο τις νύχτες?

Η τρέχουσα κατάσταση του κόσμου διεθνώς θεωρώ ότι είναι πολύ ανησυχητική.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο