Τρίτη
19 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αγωγή κατά της Airbnb από τους Γάλλους ξενοδόχους

09 Νοεμβρίου 18 - RE+D magazine
Αγωγή κατά της Airbnb από τους Γάλλους ξενοδόχους

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το βασικό όργανο του ξενοδοχειακού κλάδου στο Παρίσι άσκησε αγωγή εναντίον της Airbnb κατηγορώντας την για αθέμιτο ανταγωνισμό με «εν γνώσει παραβίαση» των κανόνων που επιβλήθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο κολοσσός.

Οι ξενοδόχοι στην αγωγή τους κατηγορούν την Airbnb ότι κρατά τις αγγελίες των ακινήτων Online ακόμη και όταν δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους αριθμούς εγγραφής, κάτι το οποίο αποφασίσθηκε πρόσφατα στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις για να εμποδίσουν εκείνους που μισθώνουν την ιδιοκτησία τους ως επιχείρηση «πλήρους απασχόλησης».

Η Airbnb γνωρίζει ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες ενοικιάζουν τα δωμάτια ή τα διαμερίσματά τους για περισσότερο από το ετήσιο όριο των 120 ημερών ή ότι οι ενοικιαστές χρησιμοποιούν παράνομα τον ιστότοπο λέει μεταξύ άλλων η αγωγή.

Η πρώτη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 14 Φεβρουαρίου 2019. «Αν υποτεθεί ότι το 1% των εγγεγραμμένων ακινήτων που προσφέρονται από την πλατφόρμα είναι παράνομα η συνολική απώλεια για την ξενοδοχειακή βιομηχανία θα φθάσει τα δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο» λέει η UMIH. Η Ενωση των Γάλλων ξενοδόχων ζητάει, μάλιστα, συμβολική αποζημίωση ύψους €143. Η Ενωση θέλει επίσης €50.000 για να καλύψει τα δικαστικά έξοδα.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο