Τρίτη
19 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε ΦΕΚ τα ονόματα των μηχανικών του Μητρώου Ελεγκτών Δόμησης

09 Νοεμβρίου 18 - RE+D magazine
Σε ΦΕΚ τα ονόματα των μηχανικών του Μητρώου Ελεγκτών Δόμησης

DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τα ονόματα των 3.914 ελεγκτών του ηλεκτρονικού Μητρώου Ελεγκτών Δόμησης, σύμφωνα με απόφαση του Υπουτγού ΥΠΕΝ, κ. Γ. Σταθάκη.

Το μητρώο θα συμπληρώνεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανά τρεις μήνες με τις νέες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί
 
Υπενθυμίζεται οτι στο μητρώο των ελεγκτών δόμησης εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί με δικαίωμα εκπόνησης μελέτης ή επίβλεψης κτιριακών έργων, οι οποίοι είναι:
 
Διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του Τ.Ε.Ε. ή
Πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης, μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ή
Μηχανικοί που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας κατ’ εφαρμογή της σχετικής κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.
 
Στο μητρώο διακρίνονται τρεις (3) κατηγορίες ελεγκτών:
 
Κατηγορία Ι, στην οποία εγγράφονται οι μηχανικοί, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος της επαγγελματικής τους εμπειρίας. Οι ελεγκτές της κατηγορίας Ι δύνανται να διενεργούν ελέγχους για κτίρια και κατασκευές επιφάνειας έως 250 τ.μ. ή για εγκαταστάσεις.
 
Κατηγορία ΙΙ, στην οποία εγγράφονται οι διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του Τ.Ε.Ε., που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος τουλάχιστον πέντε (5) ετών, οι πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. τουλάχιστον για πέντε (5) έτη, καθώς και οι μηχανικοί που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα και διαθέτουν συναφή επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών. Οι ελεγκτές της κατηγορίας ΙΙ δύνανται να διενεργούν ελέγχους για κτίρια και κατασκευές επιφάνειας έως χίλια (1.000) τ.μ. ή για εγκαταστάσεις.
 
Κατηγορία ΙΙΙ, στην οποία εγγράφονται οι διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του Τ.Ε.Ε., που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος τουλάχιστον δέκα (10) ετών, οι πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. τουλάχιστον για δέκα (10) έτη καθώς και οι μηχανικοί που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα και διαθέτουν συναφή επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον δέκα (10) ετών. Οι ελεγκτές της κατηγορίας III δύνανται να διενεργούν ελέγχους για όλα τα κτίρια και κατασκευές, ανεξαρτήτως επιφάνειας, καθώς και για εγκαταστάσεις.
 
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο