Τρίτη
19 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κατασκευάζεται ο "εναλλακτικός" ουρανοξύστης

22 Μαρτίου 17 | RE+D Magazine


DEALS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
02 Ιανουαρίου 19 NBG Pangaea REIC I&B Real Estate (Θυγατρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
21 Δεκεμβρίου 18 NBG Pangaea REIC -

ΜΕΤΟΧΕΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Στοιχεία

Όνομα
Κατασκευάζεται ο "εναλλακτικός" ουρανοξύστης
 
Αρχιτεκτονικά:
Oiio Studio
 
Τη δική του άποψη στην άνοδο των πολυτελών κτιρίων κατοικιών που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην Νέα Υόρκη έρχεται να δώσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Oiio προτείνοντας έναν ουρανοξύστη που θα καυχιέται για το μήκος και όχι για το ύψος του.

Το έργο «Big Bend» θα σχηματίζεται από μια πολύ λεπτή δομή και θα ενώνεται με μια καμπύλη στην κορυφή δημιουργώντας αυτό που η αρχιτεκτονική εταιρεία περιγράφει ως το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο (1,22 χλμ) απ’ άκρη σε άκρη.

Οι εταιρίες αξιοποίησης ακινήτων ποντάρουν στο νόμο που τους επιτρέπει να αγοράζουν τον «αέρα» από γειτονικά κτίρια επιτρέποντας να χτίζονται όλο και περισσότερα ψηλά κτίρια σε σχετικά μικρή επιφάνεια γης.

 Ορισμένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης έχουν στραφεί εναντίον του μεγάλου αριθμού των πολυτελών ουρανοξυστών χαρακτηρίζοντας τους ως «πανύψηλους» (μεταξύ 300 και 600 μέτρων) οι οποίοι αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Τις ανησυχίες τους έχουν εκφράσει και οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι ότι στο τέλος τα τόσο ψηλά κτίρια θα επισκιάσουν το Central Park.  

 

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο